THL-lahjakitara

Tänne muistelot 2012 Wrecking Ball -kiertueelta
Avatar
Liisa S
Daydream Believer
Viestit: 4180
Liittynyt: 09.01.2013 16:57
Paikkakunta: Espoo

THL-lahjakitara

Viesti Kirjoittaja Liisa S »

Brucen lahjakitaran seikkailut

Hetikohta Hesan keikan julkistuksen jälkeen eli tammikuussa 2012 Teemu esitti foorumilla idean lahjan antamisesta Brucelle. Hän tiesi iiläisen taiteilijan, joka on tehnyt lahjakitaroita (tai oikeammin kitaran muotoisia lahjaesineitä) jo useille Suomessa vierailleille artisteille. Kitara oli lukuisista foorumilaisista mitä mainioin idea, ja lahjan kustannuksiin osallistumaan ilmoittautui parissa päivässä noin 80 foorumilaista ja myöhemmin vielä jokunen lisää. Lisähoukuttimena oli tietenkin myös se, että kaikkien rahallisesti avustaneiden kesken arvotaan muutama paikka porukkaan, joka luovuttaa kitaran Pomolle.

Sitten alkoi kitaran ankara suunnittelu loputtomine äänestyksineen: etupuolen kuva, tuleeko eteen tekstiä, kaulaan eteen tuleva teksti + sen fontti, tuleeko kaulaan taakse tekstiä, tuleeko runkoon taakse kuva, tekstiä, molemmat tai ei mitään ja ties mitä muuta. Osa äänestyksistä tuotti jonkun järkevänpuoleisen tuloksen, osa ei ja osassa tapauksista taiteilija itse käytti vapauttaan päättää, kuinka ko. asia toteutetaan. Näin lävi etenkin varsinaisen kuvan kohdalla eli yksikään Rikun lukuisista mahdollisista otoksista ei kelvannut, vaan eteen tuli yksi Brucen oma promokuva.

Tämmöinen siitä sitten tuli:
Kuva
Kuva

Kitara valmistui kesäkuun lopulla ja Teemu nouti sen Iistä kotiinsa Ouluun. Teemu oli tulossa Hesan keikalle lentäen, eikä tuollainen tavara oikein matkusta lentokoneessa mukavasti joten Oulun suunnalla lomaillut Liisa S haki sen heinäkuun alussa Oulusta ja toi autolla Espooseen, jossa kitara sai odotella 31.7. keikkaa.

Heinäkuun lopun lähestyessä kitaran taustajoukot alkoivat hermoilla, koska luovutustilaisuutta ei saatu sovittua. Ihanne olisi ollut antaa se keikkapäivänä ennen keikkaa backstagella tai hotelli Kämpillä, mutta Brucen taustavoimat eivät suostuneet sopimaan mitään. Alun perin oli ajateltu, että kitaran luovuttaa Brucelle pienehkö porukka, johon kuuluu tapaamisen järjestäjä eli Riku, lahjaidaen isä eli Teemu ja noin 2 arvonnalla valittua lahjaan osallistujaa. Samalla oli tarkoitus toivoa kauniisti, että keikalla soitettaisiin foorumin nimikkobiisi This Hard Land. Arvonnan järjestämistä lykättiin, koska luovutuspäivää tai luovuttajajoukon sopivaa kokoa ei tiedetty.

Vasta kun valtaosa foorumiaktiiveista oli Göteborgin keikoilla, julkistettiin hätäarvonta. Koska mistään ei edelleenkään tiedetty varmuudella mitään, tähän arvontaan saivat osallistua vain ne, jotka pystyvät olemaan koko ajan käytettävissä sunnuntai-iltapäivästä keikkaan eli tiistai-iltaan asti, valmiita tarvittaessa odottelemaan tuntikausia ja varautumaan silti siihen, että mitään luovutusta ei tapahdukaan. Koska näin tiukat säännöt karsivat pois käytännössä kaikki Göteborgissa olijat, kaikki pitin eturiviin jonottajat ja kaikki, jotka eivät voi hengailla Helsingissä sunnuntaista alkaen, arvontaan osallistui vain kourallinen väkeä ja sen voittivat Thunder75 ja TGOTJ. Jopa Teemu joutui pudottautumaan pois mahdollisesta lahjakomiteasta.

Jos olisi etukäteen tiedetty, että Bruce seurueineen saapuu Suomeen jo sunnuntaina alkuillasta ja tapaa hetken aikaa faneja Kämpin edustalla, kitaran luovutus olisi saattanut onnistua. Thunder75 oli nimittäin niitä harvoja foorumilaisia, jotka olivat tuolloin paikalla ja jos kitara olisi ollut hänellä sillä hetkellä, hän olisi voinut yrittää sen antamista - mutta kitara oli harmittavasti edelleen Espoossa.

Kitara saattueineen (tässä vaiheessa muistaakseni Riku, heikki o, Laukku ja Liisa S) ilmestyi Kämpin edustalle stalkkaamaan tuntia-paria myöhemmin, mutta sitä päästiin esittelemään vain Nils Lofgrenille. Illan viimeisellä nimenhuudolla Stadionilla pohdittiin kitaran kohtaloa. Riku kertoi jatkavansa edelleen Bruce managementin suostuttelua, mutta varoitti että vähän heikolta näyttää. Spontaani luovutus Kämpin edessä saattaa olla ainoa mahdollisuus.

Porukalla päätettiin, että kitaraa pidetään keikkaan asti mahdollisimman paljon hotelli Kämpillä seuranaan kulloinkin vähintään kaksi foorumipaitaista kaveria, joista ainakin toisella on kamera mahdollisen luovutuksen ikuistamista varten. Koko maanantai stalkattiin ahkerasti ja paikalla oli edellälueteltujen lisäksi ainakin Shannoon, Dan Tucker, Thunder75, rane ja Pekka. Kitaraa päästiin esittelemään Jon Landaulle ja turvamies Gilille, mutta Bruce itse ei näyttäytynyt koko päivänä.

Koska itse päähomma ei onnistunut, kitaran kanssa pidettiin hauskaa muuten vain. Kitara oli hyvin paljon esillä sekä jonotuspaikalla että Kämpin edustalla, ja sitä saivat käpälöidä kaikki kiinnostuneet. Siitä otettiin kymmeniä, ei vaan satoja valokuvia kummaltakin puolelta ja vuorotellen ties kenen käsissä. Kitara esiteltiin myös Iltalehden ja Iltasanomien toimittajille, ja ensinmainittuun jopa tuli pieni juttu siitä. Kitara alkoi olla täynnä sormenjälkiä, eikä sitä missään vaiheessa pyhitty puhtaaksi etenkään sen jälkeen kun eräs fani vain kosketti sormellaan kitaraa ja sanoi, että ihanaa jos se päätyy Brucelle ja hänen sormenjälkensä on siinä!

Iltalehden juttu:
http://www.iltalehti.fi/viihde/20120729 ... 0_vi.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Keikkapäivänä useimmilla ei ollut enää aikaa stalkata hotellilla, joten kitarakin sai hengailla Stadionilla pittijonossa, ja kitaran vahtina toimi enimmäkseen 41 Shots. Edellisenä päivänä aloitettua "ota kitara kätees ja kuvauta ittes sen kanssa" jatkui edelleen, ja vanhalla foorumilla nähtiin hienoja poseerauskuvia tyylin "tässä minä ja Brucen skitta tosi cooleina, taustalla Olympiastadion".

Kuva

Kitaran luovutus oli edelleen auki. Oli ajateltu, että se otetaan keikalle mukaan ja annetaan jonkun biisin aikana lavalle, mutta miten ihmeessä sen saa pittiin turvamiesten ohi kun Göteborgissa takavarikoitiin banaanitkin? ooke oli jutellut hotellilla roudari Danin kanssa ja saanut alustavasti sovittua, että kitaran voisi toimittaa ennen keikkaa Brucen turvamiehille. Riku kertoi, että jos kaikki muu epäonnistuu, hän voi toimittaa kitaran jälkikäteen managementille, mutta ei voi taata että se päätyy Brucelle itselleen.

Keikka lähestyi, paniikki yltyi mutta yllättäen suomalaiset turvamiehet sanoivat että ok, viekää kitara vaan mukananne pittiin. Okei, sinne siis ja mietitään siellä enemmän. Kitaran otti mukaansa Kartsa, joka pieninumeroisena oli saamassa varman paikan heti keski-catwalkin päästä ja näin kitara ainakin oli menossa tarpeeksi lähelle.

Keikan alkua odotellessa, kun pitissä vielä istuttiin, rane jutteli turvamies Tonyn kanssa kitaran luovutuksesta. Tony kävi ilmeisestikin lavan takana tsekkaamassa tilanteen ja tuli sitten hakemaan kitaran koteloineen ja vei sen jonnekin lavan taakse. Myöhemmin hän tuli vielä kertomaan ranelle, että se on toimitettu Brucen pukuhuoneeseen.

rane esittelee kitaraa:
Kuva

Keikan jälkeen backstagelle Brucea tapaamaan päässeet hollantilaisfanit kertoivat myöhemmin, että kitara oli todellakin Brucen pukuhuoneessa eli kyllä se oli päätynyt sinne minne pitikin, vaikka luovutus ei mennytkään ihan kuten oli ajateltu eikä Hesan keikalla saatu kuulla This Hard Landia. Happy End!