The Ghost of Bruce Springsteen

Bruce-bileet, foorumitapaamiset, cover-bändien keikat
Avatar
Liisa S
Daydream Believer
Viestit: 4206
Liittynyt: 09.01.2013 16:57
Paikkakunta: Espoo

Re: The Ghost of Bruce Springsteen

Viesti Kirjoittaja Liisa S »

The Ghost of Bruce Springsteen & The E Street Band pe 29.10.2021 G Livelab, Helsinki

Ghostareiden piti olla G Livelabissa joskus alkuvuodesta, mutta kun tässä nyt on eletty tällaista aikaa, niin keikkojahan on peruuntunut ja siirtynyt, ja tämäkin siirtyi jonnekin kaukaiseen tulevaisuuteen. Mutta aika kuluu, ja lopulta ollaan siellä tulevaisuudessa, ja nyt se keikka ei enää siirry! Jihuu, ihan kohta pääsee kuulemaan Springsteenin musiikkia! Toki tässäkin vaiheessakin onnistun järjestämään kunnon lippupaniikin, kun se melkein vuosi sitten ostettu piletti on tietysti jossain hukassa, mutta kohta ollaan kuitenkin jo onnellisesti perustamassa pittijonoa G Livelabin eteen, ja oikea lippukin on mukana.

Springsteen-illaksi täällä on hämmentävän vähän tuttuja paikalla, mutta tiedän, että kaikki halukkaat eivät ehtineet lippuostoksille ennen kuin tämä ilta myi loppuun. G Livelab on auki aika vajaalla kapasiteetilla ja väljästi, joten täällä on kerrankin helppoa luovia pöytien ja baaritiskin välillä, eikä vessassa ole jonoa. Eturivissä ehditään käydä porukalla läpi niin Brucen menneet kuin mahdolliset tulevatkin keikat sekä muutaman muun artistin edesottamukset ennen kuin keikka alkaa.

Saku nousee lavalle yksin, nostaa akustisen kitaran kaulaansa ja avaa illan haikean komealla TGOTJ:illa ennen kuin muukin bändi, tänään seitsemänmiehinen, liittyy mukaan. Tampereen vara-Bruce Saku on päivittänyt ulkonäköään ja kasvattanut samanlaisen parran kuin esikuvallaan oli 70-luvun alkupuolella, joten Thunder Road on oikein mainio bändiosuuden avausbiisi. Oikeisiin tunnelmiin on helppo päästä, kun Sakun laulun taustalla kaksi puunväristä Telecasteria, vasenkätinen ja oikeakätinen, kuljettavat tarinaa eteenpäin kaksien koskettimien, rumpujen, basson ja tietenkin tärkeässä osassa olevan saksofonin avulla.

Meille pudotellaan lavalta upea kappale toisensa perään, ja tässä penkissä ei voi muuta kuin nauttia bändin ammattitaidosta ja G Livelabin Genelec-kokoelman tuottamasta täyteläisestä äänimaailmasta. Basisti Tomi spiikkaa kappaleet tuttuun tapaan ja Saku laulaa silmät kiinni aivan edessäni. Tässä on välillä pakko sulkea omatkin silmät ja vain antaa musiikin vaikuttaa koko mieleen ja kehoon.

Palomiehet kiipeävät kohta romahtavaan pilvenpiirtäjään, ja jossain yössä kuuluu junan vihellys. Tomi kertoo, että seuraava kappale on ensimmäistä kertaa mukana Ghostareiden setissä, mutta ei mainitse sen nimeä. Mikä sieltä tulee... no kas, Brilliant Disguise! Luvatun maan kautta kuljetaan pimeyteen kaupungin reunalle, ollaan tulessa ja kerrotaan siitä ihanasta naisesta Bo Diddley -kompin kera.

Väliajalla jatketaan juttuja siitä, mihin ne ennen keikkaa jäivät, ja keskeytetään omat tarinat taas kun Ghostarit saapuvat toista settiä varten paikalle. Night, ja ai jai tuota Pexin saksofonia! Kaksi sydäntä on parempi kuin yksi, Candyn huoneessa tapahtuu kaikenlaista ja huh, nythän on ihan tulisen kuumaa! The River pistää kuuntelemaan sen sanoitusta hartaasti, ja kurkkua alkaa jo vähän kuivata tässä vaiheessa. No hups, olen tietysti laulanut kaikki biisit mukana. Aluksi ihan hiljaa, mutta keikan edetessä on näköjään tullut laulettua jo ihan kunnolla. Katselen varovasti sivuille ja onneksi naapuripöydissäkin lauletaan ja eletään mukana.

Ja tunnelma vain nousee, sillä nyt seuraavat Prove it, Spirit ja 10th, ja siitä siirrytään jo suoraan heimomme tunnuskappaleeseen Born to Runiin. Kädet kohti kattoa! Ghostarit siirtyvät nyt bäkkärin portaita kohti, mutta yleisö tietenkin vaatii lisää ja kohta myös saa sitä. Junglelandin eeppinen tunnelma valtaa huoneen ja sen aikana on hyvä suorittaa vähän sielunvaellusta menneille keikoille maailman eri stadioneille. Pexi puhaltaa foniaan tässä huoneessa, mutta hänen seuranaan mielessäni käyvät myös Clarence ja Jake Clemons. Näistä tunnelmista hypätään suoraan vauhdikkaan Rosalitan matkaan, ja kun sen jälkeen Saku komentaa porukat tanssimaan pimeässä, eturivissä ainakin totellaan!

No niin! Tätä on niin kaivattu. Tämän illan musiikki oli ihanaa ja juuri oikeanlaista lääkettä pitkän tauon aikana koettuun Springsteen-puutteeseen. Onneksi meillä on tämä Suomen paras coveribändi auttamassa, kun The Real Thing ei ole hetkeen keikkaillut valtameren tällä puolella. Kiitos tästä illasta, The Ghost of Bruce Springsteen & The E Street Band! Teitä oli niin hienoa nähdä taas pitkästä aikaa, sillä viime kerrasta taitaa olla yli 2 vuotta. Mutta tiedättekö, kenet olisi kiva nähdä ensi kesänä...

Settilista

The Ghost of Tom Joad (solo acoustic)
Thunder Road
The Rising
Downbound Train
Brilliant Disguise
The Promised Land
Darkness on the Edge of Town
I'm on Fire
She's the One
---
Night
Two Hearts
Candy's Room
Fire
The River
Prove It All Night
Spirit in the Night
Tenth Avenue Freeze-Out
Born to Run
---
Jungleland
Rosalita (Come Out Tonight) (w/ Satisfaction snippet + band introduction)
Dancing in the Dark
Spark
Born To Run
Viestit: 44
Liittynyt: 14.01.2013 11:02
Paikkakunta: Tampere

Re: The Ghost of Bruce Springsteen

Viesti Kirjoittaja Spark »

THE GHOST OF BRUCE SPRINGSTEEN AND THE E-STREET BAND
Yo-talossa Tampereella lauantaina 12.11.2022.
Ovet klo 20:00.

Liput ennakkoon: https://www.lippu.fi/event/yo-talo-tamp ... -15749379/
Vastaa Viestiin