THL-asusteiden historiikki

Kaikki vuoden 2013 THL-tuoteprojekteihin liittyvä keskustelu
Avatar
Liisa S
Daydream Believer
Viestit: 4153
Liittynyt: 09.01.2013 16:57
Paikkakunta: Espoo

THL-asusteiden historiikki

Viesti Kirjoittaja Liisa S » 06.10.2013 20:04

This Hard Land -yhteisön paidat ja muut vetimet

Tämä historiikki on alun perin kirjoitettu syksyn 2013 Bruce-pippaloiden "yllätysohjelman" eli THL-vaatteiden muotinäytöksen spiikiksi, ja laajennettu sen jälkeen kunnon jutuksi.

Vanha paita ja vanha huppari, vuosimallit 2009 ja 2010

Kun keväällä 2009 odoteltiin Tampereen tulevaa keikkaa, THL-foorumilla tuli puhetta siitä että hankittaisiin porukalla t-paidat koska niitä ovat muutkin foorumit ja yhteisöt painattaneet. Puuhamieheksi ryhtyi Taapsa. Innostus oli suurta, vauhti melkoista ja kaikki sujui loppupeleissä oikein hyvin, vaikka kuvioon kuului mm. se, että sitovat tilaukset piti (ainakin osittain) jättää ennen kuin oli päätetty paitojen lopullisista väreistä tai teksteistä. Tämän paitahärdellin aikana syntyi myös foorumimme mainio perinne äänestää kaikesta mahdollisesta.

THL-paita vuosimallia 2009 oli saatavana mustana ja kirkkaansinisenä, ja vain miesten mallina. Edessä oli Rikun ottama hyvä kuva Helsinkin keikalta 2008 ja teksti "Can You Hear Me", joka oli napattu Brucen juuri ilmestyneelta Working On A Dream -levyltä Outlaw Pete -biisin sanoista, sekä Tampereen keikan aika ja paikka. Selässä oli painatus This Hard Land - Finnish Bruce Springsteen Fan Community suomenlippuineen.

Paitoja tilattiin runsaasti ja Tampereen keikoilla porukat tunnistivat helposti toisensa niiden perusteella. Paita oli siis suuri menestys, ja se yhdisti foorumilaisia. Taapsa onnistui luovuttamaan yhden kappaleen paitaa itselleen Brucelle ennen keikkaa, ja myöhemmin Tukholman keikkojen yhteydessä yksi kappale annettiin Jay Weinbergille, joka tuurasi isäänsä rummuissa kiertueen näillä keikoilla.

Seuraavana talvena otettiin ensin onnistuneesti lisäpainatus samasta paidasta (samat värit, samat kuvat + tekstit) ja sitten ryhdyttiin puuhaamaan seuraavan vaatekappaleen eli THL-hupparin hankkimista. Edelleen tarjolla olivat samat värit, mutta nyt pystyi valitsemaan sen, ottaako hupparin pelkällä pienellä rinnan tekstipainatuksella vai ottaako selkään t-paidan kuvan. Hupparien saanti venyi ja venyi, mutta tulivathan nekin lopulta vuoden 2010 kevään ja kesän aikana. Collector's Corner otti tässä yhteydessä omat erikoispainatuksella varustetut hupparinsa ja valitsi värikseen inkvisitionpunaisen.

Uusi paita, uusi huppari, lippis ja pipo, 2012 ja 2013

Keväällä 2012 oli tiedossa seuraava Brucen kiertue ja Helsingin keikka, ja foorumilla päätettiin että nyt on uusien paitojen aika. Tilausten puuhamieheksi ryhtyi tällä kerralla Erkko, ja paitamalli pantiin kokonaan uusiksi. Nyt tarjolla oli hillitympi painatus, pääosin pelkkää tekstiä, ja jokainen tilaaja sai valita ottaako paitaansa keikkapäivän vai ei, ottaako painatuksen eteen ja taakse vai vain eteen ja lisäksi omat valinnaiset tekstit olivat mahdollisia lisämaksusta.

Paita oli saatavilla ensi kertaa sekä miesten että naisten mallina. Molempia malleja sai mustana, hiilenharmaana ja parissa eri sinisen sävyssä. Painatuksista ja väreistä luonnollisestikin äänestettiin taas. Useita kertoja. Äänestysten ohessa käytiin myös tunteet kuumentavia keskusteluita, mutta lopputulos oli taas kerran erinomainen, ja paidat olivat uusilla omistajillaan ajoissa ennen Euroopan kiertueen alkua. Collector's Corner sai tietenkin hankkia omat paitansa punaisina.

Kesällä 2012 ideoitiin toinenkin THL-asuste eli THL-lippalakki. Kemihaara oli tämän tilauksen pääarkkitehti. Lakkia sai mustana ja punaisena, ja ne toimitettiin perille juuri ennen Helsingin ikimuistoista keikkaa.

Helsingin keikan kunniaksi syksyllä 2012 painatettiin THL-paidan erikoisversio, Helsinki Over 4 Hours -paita, joka oli tummanharmaa ja jonka selässä oli listattuna kaikki kyseisellä keikalla soitetut kappaleet. Erityisesti tämä foorumipaitamalli on herättänyt kiinnostusta ja kunnioitusta ulkomaan keikoilla.

Keväällä 2013 oli tiedossa seuraavat kiertue, seuraavat Suomen keikat ja sen takia pidettiin seuraava paitojen tilauskierros. Painatus oli pääosin sama kuin edellisellä kerralla, mutta nyt Helsingin keikkapäivä oli tietenkin vaihdettu Turun keikkojen vastaaviksi päiviksi. Tälläkin kerralla painatuksesta sai jättää päivämäärät pois tai peruspainatuksen tilalle sai ottaa omia tekstejä. Miesten paitaa sai mustana, tummanharmaana ja vaaleanharmaana, ja naisten malli oli saatavilla mustana, tummansinisenä ja fuksiana. Viiimeksimainittu uutuusväri herätti huomiota keikoilla ja fuksiaa nähtiin ihan lavallakin asti.

Samalla pystyi tilaamaan paitamallia vastaavaa uutta hupparia, jota oli saatavilla mustana, tummanharmaana ja viininpunaisena

Tällä hetkellä (lokakuu 2013) uusin tulokas THL-asusteperheessä on pipo, jonka tilauksen Kemihaara järjesti myös keväällä 2013. Pipo on musta, ja siitä on sekä lyhyt että pitkä malli. Edessä on painatuksena foorumin logo.

THL-asusteiden tulevaisuus

Foorumin vaateperinteet jatkuvat. Vanhaa Helsinki Over 4 Hours -paitaa pystyi juuri tilaamaan uudestaan (ja tilaus lienee mahdollista vielä muutaman päivän ajan, varmista asia omasta ketjustaan), ja ennakkotietojen mukaan kauankaivattu uusi lippalakkien tilausmahdollisuus on tulossa lähiaikoina.

Kunhan seuraavasta kiertuesta ja siihen liittyvästä Suomen keikasta ilmoitetaan, seuraava paitatilauskierros käynnistyy varmasti taas! Jatkossakin saa siis äänestää, mikäs sen hauskempaa!

(Tätä asustehistoriikkia tullaan päivittämään kun uusia vaatetyyppejä tulee valikoimaan tai uusia tilauskierroksia järjestetään.)

kekko
Drive All Night
Viestit: 1888
Liittynyt: 11.01.2013 12:14
Paikkakunta: Turku

Re: THL-asusteiden historiikki

Viesti Kirjoittaja kekko » 06.10.2013 20:09

Liisa S kirjoitti: ja teksti "Can You Hear Me", joka oli napattu Brucen juuri ilmestyneelta Magicilta Outlaw Pete -biisin sanoista,
Taisi kuitenkin olla Working on a Dream -levyltä.

Avatar
Liisa S
Daydream Believer
Viestit: 4153
Liittynyt: 09.01.2013 16:57
Paikkakunta: Espoo

Re: THL-asusteiden historiikki

Viesti Kirjoittaja Liisa S » 06.10.2013 20:50

kekko kirjoitti:
Liisa S kirjoitti: ja teksti "Can You Hear Me", joka oli napattu Brucen juuri ilmestyneelta Magicilta Outlaw Pete -biisin sanoista,
Taisi kuitenkin olla Working on a Dream -levyltä.
No niinpä tietenkin oli. Kiitos huomautuksesta kekko, nyt tämä erhe on korjattu tuosta stoorista.

Vastaa Viestiin