Düsseldorf 16.6.2008

Keskustelua Brucen aiemmista keikoista ja muista esiintymisistä
Avatar
jjvirta
Mr. Collector
Viestit: 4783
Liittynyt: 09.01.2013 14:38

Düsseldorf 16.6.2008

Viesti Kirjoittaja jjvirta » 18.01.2013 11:06

Kaivelin vähän omia sähköpostiarkistoja...

16.6.2008 Dusseldorf

Guten Tag aus Dűsseldorf !

Mikäli tekniikka toimii, tänä iltana on kenties tulossa THLn historian ensimmäinen livesettilistaraportointi. Stay tuned... (eli postituslistalle tuli lähetettyä muutama sähköposti keikan edetessä. Eli on sitä pidetty settilistavalvojaisia ennen foorumiakin).

Saavuin LTU Arenalle vähän vaille 4, jolloin paikalla oli noin 100m avohärdelli, osalla näytti olevan numerokin kämmenselässään. Vähän vaille puoli viisi kiersi joku lista, josta varasin numeron 600. Eipä numerosta mitään ihmeempää iloa ollut, eivät mielestäni missään vaiheessa järjestäneet lössiä, mutta en valita...

Vähän vaille puoli kuusi tapahtui joukossa viimeinen "tiivistyminen" ja sitten päästiin asiaan. Ainakin 200 m rynnistyksen jälkeen olin pitissä Clarencen puolella noin 2-3 m kaiteesta. Katotaan missä sitä sitten olen loppupeleissä, kun täällä nyt istuvat nousevat seisomaan ja porukka tiivistyy. Ainakaan tässä vaiheessa ei porukoille jaettu mitään rannekkeita.


Keikkapaikka LTU Arena : noin 15 min metromatkan (U78)päässä Dusseldorfin päärautatieasemalta, LTU Messe / Nord pysäkki aivan stadionin vieressä. Uusi, hieno ja moderni stadion, jonka kapasiteetti urheilutapahtumissa (jalkapallo?) on paikan kotisivujen mukaan 51500, mutta kuitenkin paljon tiiviimpi tilankäytöltään kuin esim. Helsingin Olympiastadion. Kaikki istumakatsomot ovat katettuja.

Alkumusiikki posetiivistä vai mikä sen häkkyrän virallinen nimi nyt olikaan, tuli tällä kertaa ilmeisesti nauhalta, härpäkettä ei lavalla näkynyt.

Bruce saapui lavalle 12 kielisen Telen kanssa, joten odotettavissa oli Jackson Cage, jolla myös aloitettiin. Biisiä oli soitettu pari säkeistöä, kun PAt mykistyivät ja videoscreenit pimenivät. Bändi yritti soittaa vielä jonkun aikaa yleisön kannustaessa, mutta luovuttivat lopulta, kun mitään ei kuulunut, ei edes rummut kuuluneet noin 20m päähän ! Sähköjen palattua jatkettiin Nightillä Bruce vitsaillessa, että toivottavasti tällä kertaa onnistuu paremmin. Biisi soitettiin läpi ongelmitta ja vuoroon Radio Nowhere, joka eteni sooloon asti ja sitten taas PAt hiljenivät. Nyt biisi aloitettiin uudelleen alusta ja Bruce totesi, että "E Street Band is 100% live". Keikan kuluessa sähköasiaan palattiin pariinkin otteeseen. Luultavasti joku kiertueorganisaatiossa kuuli keikan jälkeen muutaman valitun sanan asiasta. Kyllä virta on tärkeä asia rokkikonsertissa ;-D

Jossain vaiheessa Bruce oli kerännyt aikamoisen nipun toivomuslappuja yleisöltä ja Trappediä ennen levitti pari metrisen lapun kaikkien nähtäväksi. Tämä biisi oli todella mukava kuulla pitkästä aikaa livenä.

Pakollinen keikkamaan kielinäyte seurasi Brucen toivottaessa onnea Saksan jalkapallomaajoukkueelle illan peliin saksaksi. Mielenkiinnolla odotan tietoa kirjoitetusta settilistasta, sillä parin biisin kohdalla (sorry, nyt oli vähän huonot muistiinpanot) Bruce kiersi kertomassa bändille, mitä seuraavaksi soitetaan.

Prove It All Nightin lopussa oli Bruce vs. Steven kitarakaksintaistelu. Working On The Highwayn Bruce esitti melkein kokonaan ns "etupikkulavalta", jonne biisiä varten oli roudattu mikkiteline. Muutenkin "pikkulava" oli runsaasti käytössä, Bruce kävi siellä usein kekkaloimassa ja yleisö pääsi näppituntumalle hänestä. Parissa biisissä hän oli melkein kokonaan yleisön kannattelemana ja Born To Runissa muutamat onnelliset pääsivät "soittamaan" Teleä.
(Huom Rane ja Kimmo)

Badlandsin loppupuolella 'Maximum' Max Weinberg (kuten Bruce hänet esitteli "American Land"in lopussa) soitti varmaan 20 sek rumpurymistelyn sellaisella intensiteetillä, että mieleen tuli ihan Muppetshown rumpali Animal 8-)

American Landin alussa Soozien viulussa oli ongelmia kahteen kertaan: lyyli soitti kovasti, mutta mitään ei kuulunut.

Because The Nightiin Nils soitti hienon soolon ja intoutui oikein riehakkaisiin lavakoreografioihin sen loppupuolella : pyörähteli ympäri niin vinhasti, hyvä ettei mies kupsahtanut innoissaan nurin. Paikoin lavaliikehdinnässä soolon aikana oli havaittavissa selviä vaikutteita Neil Youngilta, josta saadaankin mainio aasinsilta Nilsin uuteen levyyn, joka on nimeltään "The Loner - Nils Plays Neil", jolla hän esittää Neilin biisejä säestäen itseään kitaralla ja pianolla.

Soundit olivat kohdallaan ainakin pitin etuosassa. Keikka oli OK, muttei mikään huippuveto, luultavasti PA-ongelmat hieman kututtivat bändiä ja kyllä sen Jackson Cagen olisi mielellään kokonaan kuullut. Patti ei ollut mukana, eikä hänen poissaolostaan tai linnoituksen vartioinnista puhuttu mitään. Samaten Dannystä ei kerrottu minkään biisin introssa ja muutenkin puheet olivat aika niukat.

Clarence vaikutti olevan ihan hyvässä kunnossa, tuolina lavalla oli oikea valtaistuin, en kuitenkaan seurannut, olisiko hän tarvinnut sitä paljoa.

Pitistä pääsi pois hakemaan kaljaa, WChen jne, jolloin sai rannekkeen, jolla sitten pääsi takaisin. Turvatarkastukset olivat olemattomat eli paikalle olisi varmaankin saanut salakuljetettua äänitysvälineet vaivatta, varmaankin myös kameran.

Keikan jälkeen tapasin pari suomalaista ja Ilen kanssa käytiin kaljalla. Hyvää matkaa vaan Ilelle kattavalle Euroopan turneelleen !

Näin tällä kertaa.

20.04
1 Jackson Cage, PA pimenee totaalisesti parin säkeistön jälkeen ja biisi lopetetaan
2 Night
3 Radio Nowhere ja taas pimeni PA.Radion solo aikana, aloitetiin uudelleen alusta PA ongelmien korjaannuttua
4 Lonesome Day
5 Promised Land
6 Spirit in the night
7 Magic
8 Trapped
9 Prove (lopussa Brucen ja Stevenin kitarasoolokisa)
10 Darkness
11 Darlington
12 Because
13 She's
14 Living in the future
15 Mary's Place
16 Working on the highway
17 The River
18 Devils
19 Rising
20 Last to die
21 Long walk home (ois tosiaankin :-)
22 Badlands (nyt sekin on nähty, Maxin melkein rumpusoolo, biisin lopussa melko pitkä fillisarja)

eka encore
23 Girls in their summer clothes
24 10th avenue
25 Born to run
26 Glory Days
27 Dancing
28 American Land

20.04 - 22.51
2h 47 m

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin Dusseldorf kiittää ja kuittaa !
"I believe in the love that you gave me
I believe in the faith that can save me
I believe in the hope and I pray that some day
it may raise me above these Badlands"