19.6.2016 - Berliini, GER (Olympiastadion)

Keskustelua vuoden 2016 kiertueesta
Tinna
Growin' Up
Viestit: 62
Liittynyt: 21.01.2013 8:52

Re: Berliini Olympiastadion, Saksa 19.06.2016

Viesti Kirjoittaja Tinna » 20.06.2016 9:57

Kiva kuulla :D kyllä se oma fiilis on lopulta tärkein juttu! Ja kun ei tee kovin tarkkoja suunnitelmia niin saattaa vaikka yllättyä positiivisesti!
My nerves all jumpin' actin' like a fool

backinyourarms
Jack Of All Trades
Viestit: 191
Liittynyt: 11.01.2013 11:45

Re: Berliini Olympiastadion, Saksa 19.06.2016

Viesti Kirjoittaja backinyourarms » 20.06.2016 10:04

Vaikka Iceman ja backinyourams eivät jaksaneet tällä kertaa pittijonohommiin, olisi FOS-lipulla päässyt todella lähelle eturiviä. Jäätiin kuitenkin pitin takareunalle keskelle ja paikka oli oikein hyvä.

Johtuikohan paikasta vai mistä, mutta keikka ei ollut sellaista jatkuvaa kuorolaulua kuin Münchenissä. Meno oli siis ainakin pitin takaosassa hillitympää. Bändi oli taas loistava ja Bruce vireessä, mutta sellaista edellisen kiertueen (2013), jolla ollaan oltu, lavaliikettä Brucessa ei enää ole.

Backstreets ja varsinkin Saint In The City (tämä onnistuttu missaamaan aikaisemmin) oli meille kiva yllätys ja My Hometown soi meidän korviin kauniisti täälläkin.
Settilistaa on ilmeisesti viilattu jonkin verran Haagia edeltäneen tauon aikana, koska I'm on Fire on soitettiin kolmesti putkeen samoin kuin LOHAD, joka näyttää nyt päättävän varsinaisen setin.

Kivaa oli kuitenkin ja Brucen ja E Streetin keikoille kannattaa aina lähteä. Näistä kolmesta peräkkäisestä keikasta meille mieluisin oli Haagin keikka. Nyt huilataan muutama viikko ennen seuraavaa keikkaa. Tschüs, bis dann!

Sherry Darling
Growin' Up
Viestit: 77
Liittynyt: 24.01.2013 23:38

Re: Berliini Olympiastadion, Saksa 19.06.2016

Viesti Kirjoittaja Sherry Darling » 20.06.2016 11:49

Mekin totesimme Sunnydayn kanssa, että Bruce näytti eilen väsyneeltä, eikä oikein jaksanut hullutella. Meillä oli paikat miksauspöydän edessä, mistä näki välillä jopa lavalle pitkien ihmisten takaa. Tällä kertaa näimme takascreenin, josta pongasimme Liisan ja Laukun muutamaan kertaan.
Meidänkin mielestä Haag oli parempi ja yllätyksellisempi setiltään, mutta Berliinissä vältyimme kaljarallilta.
Brucea on aina mukava katsella ja kuunnella. Nyt vain haaveilemme seuraavasta keikasta.
"Cause you're a walking, talking reason to live."

Avatar
Antti
Lucky Man
Viestit: 465
Liittynyt: 11.01.2013 13:19

Re: Berliini Olympiastadion, Saksa 19.06.2016

Viesti Kirjoittaja Antti » 20.06.2016 19:05


Avatar
mrk
Prove It All Night
Viestit: 3006
Liittynyt: 11.01.2013 11:31
Paikkakunta: Tampere

Re: Berliini Olympiastadion, Saksa 19.06.2016

Viesti Kirjoittaja mrk » 20.06.2016 22:00

Tuosta Brucelle mallia

https://www.facebook.com/DeadandCompany ... 27361944:0

Kyseessä Grateful Deadin jäsenistä ja John Mayeristä koostuva kokoonpano.

Avatar
KaSTown
Drive All Night
Viestit: 1980
Liittynyt: 11.01.2013 12:57
Paikkakunta: Stadi

Re: Berliini Olympiastadion, Saksa 19.06.2016

Viesti Kirjoittaja KaSTown » 21.06.2016 1:12

Voipi olla, että juuri tämä jälkeenpäin keksitty The River-kiertueen "Euroopan laajennus" ei ollut kovinkaan hyvä idea Bruce iän ja kunnon huomioiden. Mies itse ja bändikin oli varmaan asennoitunut ottamaan kesän rauhallisemmin, mutta sitten jostain ilmestyi ajatus tästä kiertue-legistä. Brucen tosiaankin kannattaisi pitää kunnon tauko legien välissä, jotta ehtii kunnolla palautua.

Avatar
THE Badlands Man
Police Of Rock 'n' Roll
Viestit: 4330
Liittynyt: 20.07.2013 14:48

Re: Berliini Olympiastadion, Saksa 19.06.2016

Viesti Kirjoittaja THE Badlands Man » 21.06.2016 1:17

^ Jos Bruce kerää massia mahrollisia eläkepäiviä varte :?
-Eka keikka 8/5 1981 Stockholm .........Vika keikka 25/5 2016 Manchester ja viä EddyHate stadium

Riikka
Born To Run
Viestit: 29
Liittynyt: 11.01.2013 21:11

Re: Berliini Olympiastadion, Saksa 19.06.2016

Viesti Kirjoittaja Riikka » 21.06.2016 2:14

Mun keikkamatka on yhdistetty vierailuun Berliinissä asuvan kaverin luona, joten olen täällä vielä muutaman päivän.

Mulle sopii, että keikat alkaa klo 19. Jos haluaa keikan jälkeen tulla suoraan kotiin, voi olla pedissä jo puolilta öin. Paitsi ettei pysty nukkumaan! Tälläistä pyöri päässä:

Luojan kiitos Brucella on sellainen biisi kuin Backstreets. Oli kyllä hienoa kuulla se taas! Adam, Saint, Night, ja 41 Shots otin myös vastaan riemunkuljahduksin. Sain kyllä kiljahdella ihan yksikseni, ympärillä oleva väki otti ne vastaan paljon rauhallisemmin.

Edellisellä keikkalla Saksassa tuli kyynerpäätä selkään, kun intouduin hyppimään kun Bruce tuli lavalle. Olin siis tällä kertaa valmistautunut jammailemaan niin, että rokkikeikalla kentän valinneet lähelläni olevat katsojat eivät häiriintyisi :roll:

Edessä oli sen verran pitkää kaveria, että en aluksi juuri nähnyt lavalle. Keskityin siis kuunteluun, ja kyllä kuulosti hyvältä! Kaikki oli hienosti tasapainossa. En myöskään vahdannut skriinejä koko ajan, multa meni siis ihan ohi että Bruce olisi ollut erityisen väsynyt, minusta hän näytti ikäiseltään, ja ääni oli kerta kaikkiaan niin hyvässä kunnossa. En tiedä särkyivätkö keikan edetessä korvat vai äänentoisto, mutta loppua kohti äänet vähän puuroutuivat. Oli mahtavaa kuulla Adam, Saint ja Night. Sieltä löytyy se Bruce jonka kelkkaan aikoinaan lähdin. Myös The Promised Land ja Saksa ovat minulle jostain syystä vastustamaton yhdistelmä, taas tuli sellainen tunne, että jalat eivät kosketa maata.

Kun Bruce kiersi pitin Jaken kanssa HH:n aikana, porukka liiskaantui aitaa vasten Brucen mennessä ohi. Paikat vähän sekoittuivat ja havaitsin muitakin "kiljahtelijoita". Kyllä se vaikuttaa omaan kokemukseen jos ympärillä hurmioidutaan. Jalkapallokansalta kertosäkeet kajahtelivat ajoittain ympärilläni oikein mallikkaasti ja taputuksiin ja heilutuksiin lähdettiin innokkaasti mukaan. Kaljaralli loppui kun soitto alkoi, eikä väki muutenkaan haahuillut edestakaisin. Berliinin olympiastadion on hieno paikka ja joukkoliikenne keskustaan sujui keikan jälkeen omalta kohdaltani hyvin. Kokonaisuus oli siis oikein onnistunut.

Kun Bruce aloitti Adamilla, mielessä kävi Helsinki 2012. Miten mahtavaa oli kun Bruce poimi valtavista arkistoistaan todellisia hittejä. Mikä valtava riemu ja energiamäärä tuli siitä kun tajusi, että tänä iltana kaikki on mahdollista! Kun tallensin tätä tekstiä, huomasin, että olin kirjoittanut jotain Cardiffin keikalta 23.7.2013, tallentanut sen ja unohtanut sitten. Toivon todella, että Brucen keikalla koetaan vielä sellaisia hetkiä kuin esim. Helsingissä ja Cardiffissa.

Avatar
Liisa S
Daydream Believer
Viestit: 4143
Liittynyt: 09.01.2013 16:57
Paikkakunta: Espoo

Re: Berliini Olympiastadion, Saksa 19.06.2016

Viesti Kirjoittaja Liisa S » 23.06.2016 17:09

Berliinin rapsa on kirjoitettu vähän pätkissä keikkareissun aikana, joten se taitaa olla tavallista epätasaisempi ja epäloogisempi, mutta postaan sen nyt kun en nyt jaksa enää jatkaa sitä. On aika siirtyä Köpiksen rapsaan. Tämä on englanniksi kuten ne mun aikaisemmatkin Bruce-rapsani, pahoittelut siitä mutta haluan jatkaa vanhaa sarjaa.

Bruce Springsteen at Berlin Olympic Stadium, Germany, Sunday June 19th, 2016
or
You can look and you might also touch, but just a little.


Berlin Olympic Stadium was created for 1936 olympic games by architect Albert Speer to represent something which isn't too highly appreciated today. But the building itself is so bold, so massive and from what I had heard, also a good place for music events. When I was in Berlin with my family about 6 years ago, we visited it but just outside, and I told them that I would love to see the inside as well but only when Bruce Springsteen will bee present. And finally, it is now time for another Bruce Euro tour, he is going to be there and so I will be there too!

Excellent local train system, lots to see, nice hotels, cheap food and lots of graffiti, that's Berlin. Guided city tours available on foot, in a bus, on Segway and in a convoy of old Trabants (and we saw these all and then some while having a dinner in the city center). An easy city to travel to and kill time between roll calls for the two days me and my buddies Laukku and Eva spent here before the show on Sunday night. Number 53 on my hand means a guaranteed spot for me somewhere at the sides of front rail.

Show day was fun and easy, probably easier than any show day in pit line has ever been. Weather was super nice, we had plenty of room to sit on the ground, which was quite clean. There were even real toilets and not just port-a-potties, but a long queue (but no queue behind those dense bushes, and luckily two of us three are no real ladies...) We also had enough picnic food and water with us.

Of course the was this normal "stay here, something will happen very soon (and nothing happens for hours)", which was this time very interestingly combined with "you can go, nothing happens for a while - oops, it happens anyway, teleport here immediately!" but everyone was on good mood and kept their places in the pit line. There were numerous other Finns too, and we kept in contact with each others and had fun time together sitting in shadow and talking about music.

We had already seen Graham, Bruce's handsome tattooed security guy on his black bike pedalling around and checking that everything is ok (and we girls tried to take good photos of him, of course). When they started giving out the purple wristbands, Graham was still there and he banded me. Oh, I'm now touched by Graham! Will that predict a good show?

Soundcheck time, now the band is live there unlike earlier today when they were blasting Ties That Bind and Sherry Darling from a tape. Pit line was naturally singing and dancing along. Several tries of Shackled and Drawn, and then several tries of Tunnel of Love! OMG, will we hear that? And wasn't it Bruce on vocals, or was it Nils like some folks said? (Later big boys said Nils, gotta believe them.) Clearly no Patti, anyway.

Finally the gates open. Lots of security guys and even police, but nice and quick check and we could take water indoors quite freely, which is very good as this was a quite warm day. Oh, the stadium is very modern inside, although outside was still original. No running, just quick walking and the short catwalk at the end of the stage on Nils' side is ours! Butts down and here we will stay for the next two hours. We were really let inside this late, that there are only two hours to show time.

There was no proper pit rush, and so we had to get up on our own about half an hour before show time, which was as early as 7 pm. Lighting men climb to the rig, cameramen (oh, nice camera lady Kim is not here any more) get to their places - I sure have missed all this so much, it had been nearly three long years since the Kilkenny shows where I last saw Bruce. And this is the perfect time to notice that both my buddies have lost their ear plugs by now and I had just one extra pair with me, but luckily we got another pair from security.

There they come! There is Bruce! What they will open with, hey this is Adam Raised a Cain, way cool! Then Badlands, what a good and rocking start. During Out in the Street Bruce left his place on the stage and started walking first towards the audience and then to the short catwalk, where we were resting our elbows! Here he is, at a touching distance (I touch his legs and also his guitar, but just a little) and we all show our request signs to him. He pauses for a while to stare at my Jackson Cage sign (photos of Samuel L. Jackson and Nicholas Cage on yellow background) and it was so cool to see his smile getting wider and wider!

Sound was far from perfect when the show started, but it soon got better and by now it is even surprisingly good, although we were so front and so much left from the center. Bruce's voice was also a little hoarse during the very first songs, but got soon better. It was easy to see that his nose was running, but not badly. The folks who had been in Munich show two days earlier had told that Bruce clearly had flu. He looks quite tired and really older than 3 years ago, but I don't want to think about that right now.

After a few more songs Bruce suddenly starts collecting requests, but only from the middle part of crowd. He took at least 4 signs, I think, but I didn't see what they were. First request is anyway Night, which is followed by Saint in the City, big WOW especially for the latter! I really love to hear his oldest published songs.

After Spirit Bruce goes to get yet another request, cute little Candy's Room. It is a little room with some furniture and its outer walls an ceiling are covered with candy. There are naturally the pictures of her heroes on the wall, and now we get to know that some of these heroes are Bruce, Eddie Vedder, Dave Grohl and Led Zeppelin. Cool music taste, Candy!

She's the One and Hungry, funny singalongs. You Can Look, something I really wanted to hear as I haven't heard it too often. The River was one of the highlights of this show, a beautiful version, and then 41 Shots! No matter how "static" this setlist is to some others, I haven't heard these live for nearly three long years and everything he decides to play tonight is more than ok to me. I keep staring at Garry especially during 41 Shots, as he has now a bass in his hands which looks like a Gretsch guitar and it sounds wonderful. That must be a Gretsch bass, no? I really haven't before understood how important bass line is in the live versions of The River and in 41. I really must relisten all of Bruce's records and start paying more attention to Garry.

The Promised Land, and Bruce again comes to our catwalk. I had decided to take some photos while he is close enough, but now when he is here, I just can't take my phone out from my pocket, my hands won't obey. This is such a precious moment, and I can't waste even seconds of it to mere photos. Instead I just dance, since, smile and stare at him. And stroke his legs again, too. This is something you just have to live, you can't captivate this into one lousy cell phone shot. Others can take photos, I just ride along and enjoy.

I'm on Fire (well, I feel quite hot now), Because the Night (how I love this), The Rising (so powerful!) and lovely, kind of sad Land of Hope and Dreams (and I start crying.) The band bows, but naturally the show is far from over now. The mighty E Street Band launches now Backstreets' majestic intro, this is wonderful! Born to Run, Born in the USA, and such a funny Seven Nights! I need to dance and I take little more room than someone behind me likes, but hey c'mon, this is rock'n'roll in its finest and we have got to move now, don't we? 10th Ave, Shout and again the band bows. Luckily Bruce just sends them away, takes an acoustic guitar and treats us with a beautiful solo version of Thunder Road.

About 3 hours and 20 minutes, and so that was quite a long show. A small group of us gathers in front of the stage to talk about the show, and we start slowly moving towards exits when most of the others have gone. Good, solid show with excellent setlist for anyone who hadn't seen Bruce and ESB for ages, or ever. We had fun, and that was the most important thing. Now we have to say farewell to each others, as I continue to Copenhagen, where the next show will be in three days, and most of the rest of us travel back to Finland, at least for a while. But first, let's try to find our way back to the hotel through this wild boar infested darkness on the edge of City of Berlin.

Setlist

Adam Raised a Cain
Badlands
Out in the Street
Sherry Darling
My Lucky Day (tour premiere)
Wrecking Ball
Night (request)
It's Hard to be a Saint in the City (request)
Spirit in the Night
Candy's Room (request)
She's the One
Hungry Heart
You Can Look (But You Better Not Touch)
Death to My Hometown
My Hometown
The River
American Skin (41 Shots)
The Promised Land
Working on a Highway
Darlington County
Waiting on a Sunny Day
I'm on Fire
Because the Night
The Rising
Land of Hope and Dreams
---
Backstreets
Born to Run
Born in the U.S.A.
Seven Nights to Rock
Dancing in the Dark
Tenth Avenue Freeze-out
Shout
---
Thunder Road (solo acoustic)

About 3hrs 20min

sannaspringsteen
Lucky Man
Viestit: 347
Liittynyt: 11.01.2013 12:20
Paikkakunta: Espoo

Re: Berliini Olympiastadion, Saksa 19.06.2016

Viesti Kirjoittaja sannaspringsteen » 23.06.2016 19:16

^ kiitos rapsasta, näitä lukiessa fiilis nousee kattoon!
I'll keep movin' through the dark with you in my heart, my blood brother.

Vastaa Viestiin