Ruotsi Göteborg Ullevi 25.6.2016 lippujen hankintakimppa

Keskustelua vuoden 2016 kiertueesta
Ruse
Jack Of All Trades
Viestit: 105
Liittynyt: 16.01.2013 15:14

Re: Ruotsi Göteborg Ullevi 25.6.2016 lippujen hankintakimppa

Viesti Kirjoittaja Ruse »

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten tämä homma niinku h-hetkellä toimii? Itselläni kokemusta vain sellaisista pienen porukan kimpoista. Eli ku pääsen läpi niin ostanko mä samantien 10 lippua vai...?
Avatar
Johnny72
Drive All Night
Viestit: 1948
Liittynyt: 11.01.2013 12:40

Re: Ruotsi Göteborg Ullevi 25.6.2016 lippujen hankintakimppa

Viesti Kirjoittaja Johnny72 »

^Tämän minäkin olisin kiinnostunut tietämään. Toistaiseksi lienee kuitenkin ihan hyvä, että meille syntyy edes käsitys, paljonko lippuja THL-jengille ylipäänsä tarvitaan. Ja sehän tiedetään jo nyt, että aika paljon, eli antaahan jo tämä tällainen nimilista ainakin rohkaisua jengille uskaltaa ostaa juuri itselle ylimääräisiäkin lippuja. Koska Ullevin parhaan kategorian lipuissa on ostorajoituksena vain 4/hlö ja näille on takuuvarmaa jälkimarkkinakysyntää ainakin Ruotsissa vaikka kuinka, on aika selvää, ettei kenellekään tule jäämään käsiin suurta kasaa kalliita FOS-lippuja.

Mutta mitä ensi torstaina todella tapahtuu ja millä taktiikalla tätä foorumia silloin käytetään sen edistämiseksi, että mahdollisimman moni saisi haluamansa liput, sitäkin toivottavasti pohditaan ajoissa. (Olisiko hyvä alku esim. muuttaa nimilistan numerointi/järjestys sellaiseksi, että siitä näkisi suoraan, montaako lippua tässä ollaan etsimässä?)
Ruse
Jack Of All Trades
Viestit: 105
Liittynyt: 16.01.2013 15:14

Re: Ruotsi Göteborg Ullevi 25.6.2016 lippujen hankintakimppa

Viesti Kirjoittaja Ruse »

Hyvää tekstiä Johnny! On todellakin syytä pohtia käytännön toimintamalleja.
Avatar
Ile
Saved by rock'n'roll
Viestit: 2362
Liittynyt: 10.01.2013 9:12
Paikkakunta: Turku

Re: Ruotsi Göteborg Ullevi 25.6.2016 lippujen hankintakimppa

Viesti Kirjoittaja Ile »

Nopean laskutoimituksen perusteella ensimmäiselle keikalle on toistaiseksi 37 lipun tarve ja toiselle tarvitaan 26.
Let go of the little distractions
Hold close to the ones that you love
Cause we won't all be here this time next year
So while you can, take a picture of us
Samppa
Born To Run
Viestit: 1
Liittynyt: 19.02.2016 17:28

Re: Ruotsi Göteborg Ullevi 25.6.2016 lippujen hankintakimppa

Viesti Kirjoittaja Samppa »

Hei kaikki!
Ei mennyt kun muutama vuosi, että sain kirjauduttua foorumille. Ja tämä onkin ensimmäinen kirjoittamani viesti, joten jos tämä onnistuu, niin.. No, en tiedä mitä sitten, mutta varmaan ainakin avaan yhden oluen.

Tarkoitus on päästä Ullevin keikaille/keikoille. Liput yritän hommatta itsekseni. Mutta oikeastaan se syy, miksi kirjoitan, on että hoksasin juuri, että Lisebergin huvipuistossa esiintyy. 22.6 (eli se juhannusviikon keskiviikko) laulu- ja lyömäsoitinorkesteri Dropkick Murphys. Joten ainakin allekirjoittanut yrittää päästä katsastamaan myös ko. konsertin. Totta kai Bruce on se juttu, mutta DKM:hän on tehnyt yhteistyötä Brucen kanssa ja kaikkea.. Voi, vitsi kun ei oikein malttaisi odottaa torstaita..
Ruse
Jack Of All Trades
Viestit: 105
Liittynyt: 16.01.2013 15:14

Re: Ruotsi Göteborg Ullevi 25.6.2016 lippujen hankintakimppa

Viesti Kirjoittaja Ruse »

Hienoa Samppa!!! Onnittelut hienosta saavutuksesta!! Mutta nyt jäitä hattuun ja vähän housuihinkin. Kyllä se torstai sieltä tulee.
Avatar
Janey
Downbound Train
Viestit: 1353
Liittynyt: 11.01.2013 11:27

Re: Ruotsi Göteborg Ullevi 25.6.2016 lippujen hankintakimppa

Viesti Kirjoittaja Janey »

Torstaille kannattaa ehdottomasti suunnitella askelkuvioita siinä määrin, kuin se on mahdollista, erityisesti ekan keikan lippujen osalta, joiden suhteen tilanne tulee olemaan tosi haastava. Toka keikka pamahtaa varmasti myyntiin ekan keikan lipunmyynnin ollessa vielä kuumimmillaan ja tokan keikan liput irtoavat silloin todennäköisesti selvästi ekaa keikkaa helpommin, kunhan vain hyökkää niiden perään heti. Allekirjoittaneen mielestä tärkeintä on, että lippuja meidän jengille tavoittelevia on mahdollisimman monta (eli myös perheen lemmikit ja naapurin kummin kaimat avuksi) ja että kaikki kynnelle kykenevät kahmivat lähtökohtaisesti lippuja yli oman tarpeen. Kuten on jo todettu, kysyntää riittää takuulla, eli lippuja ei jää käsiin. Läheskään kaikki eivät pääse ostamaan, joten on ratkaisevan tärkeää, että kaikki yrittävät ostaa edes yhden lipun yli oman tarpeen, jos suinkin mahdollista.

Yksi vaihtoehto olisi muodostaa kaikista lippukimppaan ilmoittautuneista pienempiä porukoita (esim. 2-4 hlöä), jotka auttavat ensisijaisesti toisiaan lipunsaannissa. Tämä ei kuitenkaan varsinaisesti paranna mahdollisuuksia saada lippuja, vaan pääasiassa auttaa tekemään härdellistä vähemmän kaoottisen.

Edellä mainitun lisäksi Ticnetiin pitäisi päästä jonoon mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tähän liittyen pari kysymystä: Ainakin Solnan lipunostoa varten suositeltiin menemään lippukauppaan Ruotsin Livenation:in sivujen kautta. Onko tästä jotain etua lipunsaannin kannalta? Entä muistaako joku, heittääkö Ticnet lipunostajan h-hetkellä ulos, jos menee valmiiksi kytikseen ennen lipunmyynnin alkua?

Entä onnistuuko sellainen, että sama henkilö käy vaikkapa kaksi kertaa ostamassa maksimimäärän lippuja? Tällöin ostot pitäisi varmaankin vähintään tehdä eri IP-osoitteista ja eri maksuvälineillä? Mietin vain, kannattaako saman henkilön yrittää uudelleen lippuostoksille, vaikka olisi jo kerran onnistanutkin, jos epätoivoisia lipuntarvitsijoita edelleen riittää.
It's Bo... boycott time!
Sandy girl
Born To Run
Viestit: 14
Liittynyt: 12.01.2013 20:30

Re: Ruotsi Göteborg Ullevi 25.6.2016 lippujen hankintakimppa

Viesti Kirjoittaja Sandy girl »

Eva17 kirjoitti:Tässä tähän mennessä lipputaistoon ilmoittautuneet yhtenäisenä listana.

1. Janey & Matilda (2 FOS-lippua molemmille keikoille)
2. Tapsa ja Maikki (Tarve 2 FOS-lippua 25.6 keikalle)
3. kekko (1 FOS-lippu molemmille keikoille) En itse luultavasti pysty yrittämään ostoa, koska olen pois maasta.
4. Thunder75 (1 FOS lippu 25.6 keikalle). Sama kuin Kekolla, olen työmatkalla enkä valitettavasti pääse lippuostoksille ensi viikolla.
5. jones & vaimo (2 FOS-lippua 25.6. -keikalle. Yritän haalia lippuja.)
6. leena ja joku kiltti perheenjäsen - 2 FOSsia kaikille keikoille
7. zipoo2 2xFOS molempiin (jos pääsen kauppaan, ostan 2 ylimääräistä)
8. Laura (2 FOS-lippua molemmille keikoille)
9. Luckyman63 & Cinderella (2 FOS molemmille keikoille)
10. Sannaspringsteen + tytär (2 FOS-lippua 25.6. keikalle)
11. Jyrki (1 FOS molemmille keikoille)
12. mrk (1 FOS molemmille keikoille)
13. Ile (2 FOS molemmille keikoille)
14. Johnny72 (1 FOS molemmille keikoille)
15. LK_ (1 FOS 25.6. keikalle)
16. teromk (2 FOS molemmille keikoille)
17. ycis (2 FOS molemmille keikoille tai toiseen mahdollisesti katsomoon, jos hyvät paikat)
18. pesku (1 FOS 25.6 -keikalle)
19.Emmi (2 FOS molemmille keikoille)
20. Marja (2 FOS molemmille keikoille)
21. Tremanstelt (2 FOS-lippua 25.6. keikalle - yritän ostaa maksimin)
22. Jorma (1 FOS molemmille keikoille)
23. Eva17 (1 FOS molemmille keikoille)
24. Sandy girl (1 FOS mahdolliselle 27.6 keikalle)
Avatar
Johnny72
Drive All Night
Viestit: 1948
Liittynyt: 11.01.2013 12:40

Re: Ruotsi Göteborg Ullevi 25.6.2016 lippujen hankintakimppa

Viesti Kirjoittaja Johnny72 »

Muutamia kommentteja ja lisäkysymyksiä Janeyn edelliseen:
- Ticnet eli Ruotsin TicketMaster on lippujen myyjä, joten niiden lippukauppa on paikka, jossa pitää olla, eikä Live Nationin kotisivulla liene tässä yhtälössä muuta merkitystä kuin toimiminen vähintään muutaman sekunnin hidasteena matkalla oikeaan paikkaan.
- Mahdollisuudet saada meidän isolle porukallemme mahdollisimman paljon lippuja kasvavat sitä isommiksi, mitä useampi meistä yrittää ostaa "itselleen ylimääräisiä" lippuja ns. yhteiseen, täällä foorumilla omakustannushintaan kaupattavaan pottiin. Porukan jakaminen pienemmiksi ala- tai osaporukoiksi ei siis ainakaan parantaisi kenenkään kokonaismahdollisuuksia lippujen saantiin.
- Ei todellakaan kannata lannistua ensimmäisestä "ei oo"-ilmoituksesta, vaan jatkaa sen jälkeen lipunhakua vielä useasti ja kauan. Se, mikä olisi hyödyllistä tietoa, on alustavan lippukorin kelloon tuleva aikamäärä, missä ajassa ostossa pitää edetä, jotta liput eivät palaudu myyntiin, sillä tästä seuraa alkuvaiheessa se, moneltako suunnilleen lippuja todellakin taas kauppaan palautuu ensimmäisen, toisen jne. kerran, eli missä vaiheessa on erityisen otollista yrittää hakea niitä lisää aiemmista loppumisilmoituksista huolimatta. Niin moni jättää joka tapauksessa verkkopankkitunnuksensa eri paikkaan kuin mistä ostoja yrittää, ja maksuvarmistuksista osa epäonnistuu aina muutenkin, että tämä ns. loppuun asti yrittäminen (ja omien verkkopankkitunnusten käsillä pitäminen!) on tässä keskeinen avain onneen.
- Näin ollen ostoyrityksiä kannattaa mahdollisimman monen jatkaa niin kauan, että onnistuu saamaan sallitun maksimimäärän lippuja hankituksi (sallittu määrä per henkilö, osoite, puhelinnumero, maksuväline...); ainakaan minä en halua lisäjännitysmomentiksi mitään sellaista, että joku ostaisi lippuja enemmän kuin sallittu, myisi niitä täällä foorumilla eteenpäin, ja sen jälkeen liput peruutettaisiinkin verkkokaupan sääntöjen rikkomisen takia; meitä on niin monta, että jos jengi vain ostaa lippuja tarpeeksi sinnikkäästi vielä silloinkin, kun ne näyttävät jo loppuneen (mutta jolloin niitä vielä tipahtelee takaisin myyntiin, kun jollain onnettomilla maksuvälineen käyttö epäonnistuu jne...), ostetuista lipuista tulee kyllä aika äkkiä aika iso kasa, josta riittää kaikille.
- Sitä voi sen sijaan pohtia, varsinkin ensimmäisen "lippujen loppumisen" jälkeen, että kannattaako lippukaupassa yrittää saada ensisijaisesti läpi yhtä neljän lipun ostoa vaiko esim. kahta kahden lipun ostosta. Samoin kiinnostavaa on, missä vaiheessa kannattaa alkaa yrittää ostaa vain yksittäisiä lippuja, kunnes oma sallittu maksimikiintiö on täynnä. Vastaukset näihin selviävät luultavasti vasta kun myynti on käynnissä.
- Ostetuista (varsinkin foorumikavereita varten myyntiin ostetuista) kannattaa raportoida tänne aika vauhdikkaasti, jotta porukalle syntyy käsitys, missä mennään. Jos kävisi kuitenkin niin, että lippuja kertyisi enemmän kuin on foorumimme lopullinen tarve, täältä varmasti saa apua niiden edelleenmyyntiin myös ulkomaille.
- Solnan 2013 lipunmyynnistä alkaa olla aikaa jo niin paljon, ettei silloisista Ticnetin käyttökokemuksista välttämättä ole paljoakaan apua enää nyt, koska kaupan tekninen toteutus ja toimintalogiikka on varmastikin vaihtunut sen jälkeen. TicketMasterin sivustot ovat nykyään Euroopan eri osissa aika lailla samanlaisia, eli se mitä tarvittaisiin juuri nyt lippukauppa-alustan ominaisuuksien määrittelyyn (= voiko siellä jonottaa jo etukäteen vai ei, ja toimiiko alusta paremmin jossain tietyssä selaimessa kuin toisessa, entä mobiili tai appi, toimivatko ne Suomessa suomalaisen maksuvälineen kanssa? jne jne?), olisivat kai tuoreet käyttökokemukset muiden isojen bändien lippuostoista Ruotsiin Ticnetin kautta, ja toissijaisesti myös tuoreet kokemukset TicketMaster-lippuostoista muista eurooppalaismaista, joissa sivusto näyttää ja tuntuu samalta kuin nykyään Ruotsissa (eli esim. Brucen liput Irlannissa: miten se lippukauppa toimi kaikilta mainituilta osiltaan?).
Avatar
Janey
Downbound Train
Viestit: 1353
Liittynyt: 11.01.2013 11:27

Re: Ruotsi Göteborg Ullevi 25.6.2016 lippujen hankintakimppa

Viesti Kirjoittaja Janey »

^ Ticnettiä pitää tosiaan pommittaa niin maan perkuleesti ja niin pitkään, että lippuja irtoaa. Sallitun ostorajan ylitysyritykset voi tosiaan olla liian riskaabeli homma, eli kannattaa pelata varman päälle ja luopua moisesta.

Ekan Dublinin keikan kohdalla paikallisille tarkoitettu ennakkomyynti oli jo käynnissä yleisen myynnin alkaessa, joten tilanne ei ole ihan suoraan verrattavissa Göteborgin lipunmyynnin lähtölaskentaan. Mitä selaimien toimivuuteen tulee, itse en ainakaan huomannut eroa IE:n ja Chromen välillä Irlannin Ticketmasterin kohdalla.
It's Bo... boycott time!
Vastaa Viestiin