Viimeisin ”hyvä” levy

Kaikki Brucen julkaisut, sekä levytykset että DVD:t
Jukka69
Growin' Up
Viestit: 84
Liittynyt: 01.12.2015 19:34

Viimeisin ”hyvä” levy

Viesti Kirjoittaja Jukka69 » 21.05.2019 19:39

En tiedä onko tällaista keskustelua ollut kun olen aika vähän täällä vaikuttanut. Tulevan Bruce-julkaisun maistiaisbiisit ovat saaneet varovasti sanottuna kaksijakoisen vastaanoton.
Hieman nihkeää vastaanottoa uusien julkaisujen kohdalla on kuitenkin ollut ilmassa jo yli neljännesvuosisadan alkaen Human Touch/Lucky Town pläjäyksestä. Moni pidemmän linjan fani muistaa vielä ajan jolloin ei tarvinnut ihmetellä levyjen laatutasoa.

Toki on muistettava mihin vertaa. En itse usko, että on edes reilua verrata perheellisen JET SET - piireissä lomailevan miljonäärin myöhäisvuosien tuotantoa millään katu-uskottavuusmittarilla niihin aikoihin jolloin mies omisti koko elämänsä musiikille. MUTTA, aina voi miettiä onko uusi levy hyvä omassa lajityypissään ja ehjä kokonaisuus. Omasta mielestäni ja varmaan aika yleisesti monen muunkin näkemys saattaa olla, että BTR ja Darkness eivät sisällä yhtään turhaa kappaletta. Nebraska mahtunee samaan joukkoon, mutta esim Tunnel ei omasta mielestäni ole ihan samaa tasoa.

Nuo ovat kuitenkin jo historian havinaa ja esim vuosi 1980 jolloin äänitin radiosta tuoreita Riverin biisejä tuntuu dinosaurusten aikakaudelta. Itse heräsin Bruce-faniksi vasta 1985. En BITUSA:n vaikutuksesta joka kuulosti mielestäni silloin omituiselta (taustana -70/-80- lukujen vaihteen rockabillyvaihe) vaan kuultuani kaverin luona Born To Runin alusta loppuun.

Kysynkin herrasväeltä mikä on mielestänne viimeisin Brucen levy jonka voitte hyvällä omallatunnolla kuunnella alusta loppuun ja todeta nauttivanne joka hetkestä. Jos tuo on liikaa niin jos 1-2 omasta mielestä turhaa biisiä on mukana niin menköön. Olihan Riverilläkin se Crush On You.

Omalla kohdalla se levy on Magic. Ei parasta Brucea kautta aikain, mutta sellaista mitä kuunnellessa maailma tuntuu vähän kivemmalta paikalta.

Rockaway
Born To Run
Viestit: 26
Liittynyt: 09.02.2013 17:04

Re: Viimeisin ”hyvä” levy

Viesti Kirjoittaja Rockaway » 21.05.2019 20:14

Hyvä kysymys, tykkään. Vastaus riippuu puhtaasti siitä, miten määrittelee hyvän. Onko hyvä klassikko? Vai onko hyvä ihan vain hyvä?
Viimeinen klassikkolevy Brucelta on minusta Tunnel of Love. Siihen loppui Brucen kiistaton kultakausi. Vaikka monta hyvää levyä sen jälkeenkin tullut.
Jos mietitään, että hyvä tarkoittaa vain hyvää, niin sitten Wrecking Ball. Se on hyvä levy, alusta loppuun.

Bowmore
Mr Tongue Twister
Viestit: 2730
Liittynyt: 11.01.2013 14:05
Paikkakunta: Helsinki

Re: Viimeisin ”hyvä” levy

Viesti Kirjoittaja Bowmore » 21.05.2019 21:27

Näin on. Wrecking Ball toimii vielä vallan mainiosti. Tunnel of Love joutui tahtomattaan testiin kun kerran laitoin sen autossa soimaan ja huomasin yllätyksekseni, että hyppäsin monen biisin yli. Eli minusta kultakausi päättyi jo BITUSAan. The Risingin biisit ja tarinat ovat todella hienoja, mutta tuotanto pilaa sen. En muista milloin olisin sen viimeksi kuunnellut kokonaan. Ei Magic minusta kokonaisuutena kanna, vaikka sillä hetkensä onkin. Devils & Dust yllättää aina tasollaan, kun sitä kuuntelee. Hieno levy. WOAD ei toimi sitten yhtään. High Hopes on vasemmalla kädellä tehty välityödemo. Eli vastauksena kysymykseen: Wrecking Ball.
Wanna change my clothes, my hair, my face

Avatar
Teemu
Pilgrim Supreme
Viestit: 859
Liittynyt: 10.01.2013 8:14

Re: Viimeisin ”hyvä” levy

Viesti Kirjoittaja Teemu » 22.05.2019 7:56

The Seeger Sessions oli inspiroitunut rykäisy, kuten myös sitä seurannut kiertue. Mutta jos sitä ei voi laskea, niin sitten menee hankalammaksi. Ehkä se on sitten The Rising, vaikka tosiaan tuotanto osittain pilaa sen(kin) ja pari biisiä olisi voinut huoletta tiputtaa pois. Se ei ole sentään tuotannon takia täysin kuuntelukelvoton kuten Magic, joka kylläkin kappaleidensa puolesta on tiiviimpi paketti.
Take 'Em As They Come

Franky
Jack Of All Trades
Viestit: 240
Liittynyt: 22.03.2013 0:15
Paikkakunta: Somewhere across the Canadian border

Re: Viimeisin ”hyvä” levy

Viesti Kirjoittaja Franky » 22.05.2019 8:24

Komppaan kyllä Bowmorea tässä(kin) asiassa. Wrecking Ball on viimeisin hyvä levy. High Hopesilla on hetkensä, siellä on monta hyvää biisiä, mutta se tuntuu enemmän kokoelmalta kappaleita kuin yhtenäiseltä, temaattiselta kokonaisuudelta. Eli tuosta syystä Wrecking Ball. Tässä nyt kuitenkin ilmeisesti haettiin studiolevyä - muussa tapauksessa olisikin vaikea sanoa, nuo konserttitallenteet kun tuppaavat kaikki olemaan omalla tavallaan hyviä.
"Me and Franky laughin' and drinkin' nothin' feels better than blood on blood"

Jukka69
Growin' Up
Viestit: 84
Liittynyt: 01.12.2015 19:34

Re: Viimeisin ”hyvä” levy

Viesti Kirjoittaja Jukka69 » 22.05.2019 16:20

Tosiaan, otsikon mukaisesti haussa "vain" hyvä levy ja studiolevy. Klassikkolevy on vähän vaikea kysymys kun lähes artisti kuin artisti on tehnyt kriitikoiden ja yleisön klassikoiksi nimeämät levynsä uran alkupuolella. Poikkeuksia varmasti on, mutta perinteisen rock-genren puolella harvemmin.
Tuo viimeisin hyvä levy oli itselläkin vähän kahden kauppaa, joko Wrecking Ball tai Magic. Kuitenkin minun korvaani sopimattomia kappaleita löydän Wrecking Ballilta enemmän ja siksi Magic kiilaa edelle. Ehkä sitten popimpi lähestymistapa vei voiton tuossa kohtaa. Toki yksittäisiä kappaleita jos arvioidaan niin paremmat kärkibiisit ehdottomasti löytyvät Wrecking Ballilta, mutta haussa avauksen mukaisesti levy jota jaksaa kuunnella alusta loppuun ilman skippauksia. Ehkä Magic on vähän helppo levy tässä mielessä, mutta tuon jälkeen on jokaista levyä vaivannut hieman Magicia enemmän yhtenäisyyden puute omasta mielestäni. Painotan aika paljon tuotantoa ja musiikin rullaavuutta. Tietysti vähän päiväkohtainen kysymys kun näistä "toiseksi tai kolmanneksi parhaista" Bruce - levyistä puhutaan.
Musiikilliset eväät painavat aika paljon omassa vaakakupissa. Esim TGOTJ on loistava teemalevy ja varmasti artistille itselleen tärkeä tuotos. Kuitenkin sen studiomateriaalin kuuntelu kerralla alusta loppuun on sellainen unilääke että samaa voisi kuvitella saavansa jos veisi kirjamessuille puhelinluettelon.

Jos ajatellaan sitä klassikko-osastoa niin Brucen asema sukupolvensa tunteiden tulkkina varmastikin kulminoituu Risingilla. Koko kansakuntaa kohdanneen katastrofin ympärille rakentunut jälleenrakennuslevy joka sai myös kriitikoiden puolelta pääasiassa hyvän vastaanoton. Juuri muutama vuosi aiemmin tapahtunut reunion toi -70 luvun nuoret fanit nyt aikuisina ehkä takaisin nuoruuden musiikin pariin. Noilla ulkomusiikillisilla mittareilla arvioituna sanoisin itse, että Rising oli ja tulee olemaan Brucen viimeinen klassikkolevy.

Avatar
Ile
Saved by rock'n'roll
Viestit: 2194
Liittynyt: 10.01.2013 9:12
Paikkakunta: Turku

Re: Viimeisin ”hyvä” levy

Viesti Kirjoittaja Ile » 26.05.2019 21:07

Itse kallistun myös Wrecking Balliin, mutta vähän pidemmällä otannalla hyviä levyjä on tullut harvakseltaan. Omissa kirjoissani 2000-luvun hyvät levyt ovat Rising, Seeger Sessions ja Wrecking Ball.
Let go of the little distractions
Hold close to the ones that you love
Cause we won't all be here this time next year
So while you can, take a picture of us

Avatar
Janey
Downbound Train
Viestit: 1201
Liittynyt: 11.01.2013 11:27

Re: Viimeisin ”hyvä” levy

Viesti Kirjoittaja Janey » 28.05.2019 21:20

Juu, kyllähän se Wrecking Ball on. Ei se mikään kaikkien aikojen paras levy ole, mutta hyväksi sitä voi hetkeäkään epäröimättä sanoa.
When this experience is over, I am gonna throw the wildest party you have ever seen. And you, my friends, are all invited.
-Bruce Springsteen 6.5.2020

Jukka69
Growin' Up
Viestit: 84
Liittynyt: 01.12.2015 19:34

Re: Viimeisin ”hyvä” levy

Viesti Kirjoittaja Jukka69 » 16.06.2019 10:36

Viimeisimmän hyvän levyn titteli siirtyi kertarytinällä Western Starsille selvällä marginaalilla.

Avatar
Janey
Downbound Train
Viestit: 1201
Liittynyt: 11.01.2013 11:27

Re: Viimeisin ”hyvä” levy

Viesti Kirjoittaja Janey » 18.06.2019 19:18

^ Täälläkin suunnalla on kieltämättä tämän asian suhteen uudelleenharkinta käynnissä.
When this experience is over, I am gonna throw the wildest party you have ever seen. And you, my friends, are all invited.
-Bruce Springsteen 6.5.2020

Vastaa Viestiin